Video: Boudewijn Van Spilbeeck wordt Bo
Boudewijn Van Spilbeeck wordt Bo
Uw video is aan het laden...
Deel dit artikel:

Welkom Bo!

VTM NIEUWS-journalist worstelde al sinds jeugd met genderidentiteit.

Deze week maakte journalist Boudewijn Van Spilbeeck (58) bekend dat hij vanaf nu als Bo Van Spilbeeck door het leven gaat. Zeer moedig als je weet dat Bo al op haar achtste besefte dat ze liever een meisje wilde zijn. Toch heeft ze tot nu gewacht om de stap te zetten.

Voor Bo leek de tijdsgeest er nog niet rijp voor: "Ik vreesde mijn fantastische job, mijn vrienden en vooral mijn dierbaar gezin te verliezen. Maar uiteindelijk was het kiezen voor een leven als vrouw of een leven leiden dat geen zin heeft." Door naar buiten te komen met haar verhaal hoopt Bo dat ze een rol kan spelen in de maatschappelijke aanvaarding van transgenders.

Rode Neuzen Dag wenst Bo veel succes met haar transitie en hoopt dat alle jongeren die met zichzelf worstelen moed en kracht kunnen putten uit haar verhaal. We waren ook bijzonder gecharmeerd door de uitdaging die Bo lanceerde bij VTM NIEUWS: wie zich over een week nog vergist van naam moet een bijdrage droppen in de Rode Neuzen Dag spaarpot. Wil jij Rode Neuzen Dag 2018 ook steunen? Pregisteer je actie of doe een gift via de website!

De persoonlijke boodschap van Bo is hier te lezen.

Wie met gelijkaardige gevoelens zit of meer over dit onderwerp wil vernemen, kan terecht bij het TransgenderInfoPunt in Gent op transgenderinfo.be of telefoonnummer 0800 96 316.