Deel dit artikel:

Vijfde en laatste OverKop-huis opent haar deuren in Gent

Op woensdag 7 februari 2018 werd OverKop Gent officieel geopend door minister van Onderwijs Hilde Crivits. Het opzet van Rode Neuzen Dag 2016 was dat jongeren gemakkelijk binnen en buiten kunnen wandelen in een OverKop-huis om wat te ontspannen of voor een goed gesprek. Na Tienen, Mechelen, Oostende en Genk is OverKop Gent het vijfde en laatste OverKop-huis dat haar deuren opent.

Het is een gezellig huis voor jongeren van 12 tot 25 jaar in hartje Gent. Net als in de andere huizen kan je er zonder afspraak binnenlopen voor wat ontspanning, maar ook voor laagdrempelige en professionele psychologische hulp.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits is alvast enthousiast: “Als je een tegenslag te verwerken krijgt en je kan terecht in een warm nest, dan helpt dat al veel. Rode Neuzen Dag is naar bewustmaking en effectieve actie lovenswaardig. Wat de OverKop-huizen doen is fantastisch. Een huis voor en door jongeren, waar ze terecht kunnen voor een luisterend oor en professionele therapeutische hulp.”

Naast de OverKop-huizen kunnen jongeren ook terecht op OverKop.be. Het is een online platform waar jongeren de weg worden gewezen naar betrouwbare en begrijpelijke informatie over gevoelens en hulpverlening.

De volgende editie van Rode Neuzen Dag vindt plaats in het najaar 2018. Ondertussen kan iedereen in Vlaanderen acties blijven organiseren voor Rode Neuzen Dag. Actievoerders kunnen hiervoor hun actie aanmelden op de preregistratiepagina van Rode Neuzen Dag.