Video: #samen tegen pesten
#samen tegen pesten
Uw video is aan het laden...
Deel dit artikel:

#samentegenpesten

Vandaag start de week tegen pesten. Een hardnekkig probleem dat voor veel jongeren zeer herkenbaar is. Ook Torben werd gepest op school. In 2016 deed hij zijn verhaal voor Rode Neuzen Dag. Vandaag sprak hij erover bij Sam, Heidi en Wim op Qmusic.

Torben werd omwille van zijn uiterlijk zwaar gepest op zijn middelbare school. Dit leidde tot een zelfmoordpoging. Hij schaamde zich ervoor dat hij gepest werd en zonderde zich van iedereen af. Meer dan een jaar hield hij zijn verhaal verborgen voor zijn ouders. Uiteindelijk vond hij de moed om erover te praten. Hij veranderde van school en vanaf dan ging het beter. Door zijn verhaal te delen hoopt hij dat hij anderen die nu gepest worden kan helpen. Het is belangrijk om te beseffen dat je er niet alleen voor staat. Daarom geeft hij de raad om erover te praten. In de eerste plaats met je ouders en daarna op school.

Rode Neuzen Dag heeft voor Torben veel betekend. Toch merkt hij dat veel jongeren het nog steeds moeilijk hebben om over hun problemen te praten. Daarom wilt Rode Neuzen Dag in 2018 jongeren met psychische problemen blijven helpen want de nood blijft hoog en het taboe hardnekkig!

Wil je nu al je rode neus opzetten en jongeren zoals Torben een hart onder de riem steken? Registreer een actie via onze pre-registratiepagina of doe een gift. Samen met jouw hulp houden we de aandacht rond de problematiek levendig.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be