Deel dit artikel:

Pakkende getuigenis van radio-dj Stephan Bouwman

Stephan Bouwman heeft altijd beloofd om eerlijk te zijn op de radio. Daarom moet er hem iets van het hart. Zichtbaar aangedaan vertelt hij in zijn programma dat het niet goed met hem gaat: "Ik heb een stemmetje in m’n hoofd en dat stemmetje is soms heel hard. In de laatste dagen is-ie heel hard. Als ik in de spiegel kijkt, dan zegt-ie hoe lelijk ik ben. En als ik iets doe, dan vindt-ie dat heel slecht.”.

De boodschap van de Radio-dj is heel herkenbaar: veel mensen kampen met psychologische problemen en depressieve gevoelens. Met zijn getuigenis wil Bouwman een gesprek op gang brengen en de taboe rond mentale problemen doorbreken. Hij hoopt dat meer mensen zijn voorbeeld gaan volgen en over de problematiek gaan praten. “Het is iets wat we elke dag een beetje wegzetten als gezever of gezeur”, aldus Bouwman, “maar je bent niet alleen. Dat ben je echt niet. Samen komen we er sterker uit, maar het is ook oké als het soms slecht is, en het is oké om daarover te praten.”

Ook bij ons krijgt meer dan één op vier te maken met depressieve gevoelens. Rode Neuzen Dag wil hier verandering in brengen. Hiervoor rekenen we op de steun van heel Vlaanderen. Wil je mensen zoals Stephan Bouwman een hart onder de riem steken? Doe een gift of organiseer een actie. Want ook in 2018 zet Rode Neuzen Dag zich in voor jongeren met psychologische problemen.

Bekijk hieronder Stephan Bouwman zijn openhartige getuigenis