Video: VTM NIEUWS: Psycholoog van het Jaar
VTM NIEUWS: Psycholoog van het Jaar
Uw video is aan het laden...
Deel dit artikel:

OverKop-ambassadeur Caro Lenoir wordt 'Psycholoog van het Jaar'

Caro Lenoir, psychologe van OverKop, wint in naam van alle OverKop-psychologen de prestigieuze prijs van 'Psycholoog van het Jaar'.

Psycholoog van het jaar

Jaarlijks reiken de Gentse Alumni Psychologie (GAP) de Acco prijs uit. Met deze prijs wil GAP de verdiensten van een psycholoog erkennen en bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog. Normaal gezien wordt de prijs uitgereikt aan 1 psycholoog, dit jaar gaat de prijs uitzonderlijk naar de verschillende collega-psychologen die werkzaam zijn in de 5 OverKop-huizen in Vlaanderen.

Caro Lenoir studeerde in 2017 af als Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Caro gaf het OverKop-huis in Oostende mee vorm en belichaamt perfect het OverKop-concept: "Ze wordt geprezen voor haar verfrissende, daadkrachtige, dynamische en concrete aanpak. De keuze voor deze jonge kandidaat is niet toevallig. Ze sluit aan bij het peer-to-peer concept dat een belangrijk deel uitmaakt van de werking binnen de OverKop-huizen."

OverKop

Een OverKop-huis is een plek waar jongeren gemakkelijk binnen en buiten kunnen wandelen. Ze kunnen er terecht voor wat ontspanning of voor een leuke activiteit. Maar tegelijkertijd wordt er ook professionele en psychologische hulp aangeboden, gratis en zonder afspraak. OverKop is een uniek project dat vertrekt vanuit een vrijetijds-aanbod. In elk huis wordt er door middel van leuke workshops en activiteiten gewerkt aan de de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Samen kunnen ze er hun emoties vrij uiten en beleven zonder een label opgeplakt te krijgen. Online biedt OverKop een virtuele thuis met dezelfde intenties. Wil je graag een wat meer weten over OverKop? Neem dan snel een kijkje op OverKop.be!

Rode Neuzen Dag 2018

OverKop werd gerealiseerd dankzij de inzet van de vele actievoerders tijdens Rode Neuzen Dag 2016. Zij hebben dit project mee mogelijk gemaakt. Dit mooie resultaat is een sterke motivatie om net als in 2016 alle registers open te trekken, want dit najaar gaat Rode Neuzen Dag opnieuw geld inzamelen voor jongeren met mentale problemen.

Wil jij Rode Neuzen Dag nu al steunen? Doe een actie via onze pre-registratiepagina of doe een gift en steek jongeren die het mentaal moeilijk hebben een hart onder de riem.