OVER DE STREEP 2015

In ‘Over de Streep’ volgden de leerlingen van de middelbare school Stedelijk Lyceum Linkeroever uit Antwerpen een eendaagse workshop ‘Challenge Day’. De 75 scholieren van 15 jaar werden door professionele coaches uitgedaagd om zichzelf te laten zien zoals ze echt zijn. Tijdens Challenge Day ontdekken jongeren dat ze veel meer op elkaar lijken dan dat ze verschillen. Wanneer ze elkaar beter leren kennen, verdwijnen de vooroordelen. Het meest indrukwekkende en meest emotionele onderdeel van de dag is 'Over de Streep'. Zonder woorden delen de leerlingen hun diepste gevoelens met elkaar en leren ze uitspreken met welke problemen ze kampen. Hierdoor krijgen ze meer respect en begrip voor elkaar.

De presentatie was in handen van Sean Dhondt en Ish Ait Hamou en kadert in de actie Rode Neuzen Dag, die in het teken staat van jongeren met psychische problemen. Heb je een vraag over de ‘Challenge Day’? Neem een kijkje op onze FAQ-pagina.OVER DE STREEP 2016

Op maandag 14 november 2016 werd de tweede editie van "Over de Streep" uitgezonden. Deze keer lieten de studenten van het Kortrijkse RHIZO, school voor mens en samenleving, in hun hart kijken. Met de steun van Evi Hanssen en Sean Dhondt gingen zij over de streep.
Het RHIZO in Kortrijk telt 325 leerlingen, waarvan de meerderheid meisjes. Vijfentachtig vierdejaars uit de richting Voeding en Verzorging namen deel aan Challenge Day. Zij werden door de Nederlandse coach Anoushka en de eerste Vlaamse Challenge Day Leader Vincent uitgedaagd om zichzelf te laten zien zoals ze echt zijn. Tijdens deze workshop ontdekten jongeren dat ze veel meer op elkaar lijken dan ze verschillen. En wanneer ze elkaar beter leerden kennen, verdwenen de vooroordelen en verminderde het pestgedrag. De Challenge Day werd een dag vol muziek, knuffels, spelletjes en openhartige gesprekken.