Deel dit artikel:

Kortfilm 'Has#tag' dankzij Rode Neuzen Dag!

VZW Stokpaardje presenteert samen met regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hun meest recente project ‘Has#tag’, een kortfilm over catfishing. 

Op zaterdag 13 mei 2017 ging de film in première en werd deze onder grote belangstelling voor het eerst vertoond in Hoogstraten. Met Has#tag leveren Adil en Bilall niet alleen een mooie film af, ze dragen ook bij aan het gemeenschappelijke doel van Rode Neuzen Dag en VZW Stokpaardje, nl. het bespreekbaar maken van thema’s die inspelen op het psychisch welzijn en het versterken van jongeren. 

Het verhaal over catfishing, het internetfenomeen waarbij doelbewust valse online profielen worden gecreëerd op datingsites of sociale netwerken, sluit aan bij de realiteit van sommige jongeren en de psychische problemen die ermee gepaard gaan. Dat was voor het Rode Neuzen Fonds een reden te meer om dit project te steunen. Dankzij jullie ondersteuning kon het Has#tag-Team grote stappen nemen in de realisatie van haar kortfilm. Maar hier blijft het niet bij. Ze willen de film ook tonen in de Hoogstraatse scholen samen met een begeleidend lespakket en hopen dat de film in heel Vlaanderen verspreid kan worden. 

De realisatie vergde een belangrijke investering. ‘Wat initieel onhaalbaar leek, werd mee mogelijk dankzij een donatie die VZW Stokpaardje voor het filmproject kreeg van Het Rode Neuzen Fonds.’ Aldus voorzitter Katrien Schryvers, ‘we zijn de actie dankbaar, niet alleen omdat zij geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren op het voorplan plaatst en bespreekbaar maakt, maar hun concrete en substantiële bijdrage voor Has#tag maakte het mogelijk het idee van de kortfilm ook echt uit te voeren.’ 

Rode Neuzen Dag wil je dan ook van harte bedanken voor jouw bijdrage! Jouw steun verandert het leven van jongeren met psychische problemen. Je kan Rode Neuzen Dag te allen tijde blijven steunen door een gift te doen op het rekeningnummer BE70 0960 6060 6025 met vermelding van de gestructureerde mededeling ***015/0660/00085***.

Foto: Raia Maria Laura