Koninklijk bezoek in Oostende!

Koninklijk bezoek in Oostende!

Koning Albert en koningin Paola brachten op 14 maart een bezoek aan het OverKop-huis in Oostende. Het vorstenpaar bezoekt OverKop als waardering voor de werking van OverKop en van Rode Neuzen Dag.

Dankzij de steun van Vlaanderen aan Rode Neuzen Dag 2016 werden er in totaal vijf OverKop-huizen geopend. Het OverKop-huis op het Zeeheldenplein in Oostende werd in oktober 2017 feestelijk ingehuldigd. Een paar maanden na de opening, op 14 maart 2018 kreeg het OverKop-huis hoog bezoek over de vloer. Niemand minder dan koning Albert en koningin Paola kregen een rondleiding in de mooie belle-epoque villa.

Het koninklijk paar werd ontvangen door Rode Neuzen Dag-ambassadrice Evi Hanssen. Ze maakten er kennis met enkele jongeren en kregen meer informatie over de kracht van OverKop aan de hand van een panelgesprek, gemodereerd door Evi Hanssen.

OverKop is een huis voor kinderen en jongeren waarbij er veel aandacht wordt geschonken aan hun welzijn. Het huis in Oostende telt drie verdiepingen. Elke verdieping is ingericht met een eigen uitstraling. In het OverKop-huis is er plaats voor jongeren tot 25 jaar die zich dagelijks kunnen informeren over alles wat hen boeit of raakt. Daarnaast worden er ook kwaliteitsvolle projecten aangeboden en kan je er terecht voor professionele psychologische hulp. Om al deze redenen is het huis een echte OverKop-plek geworden.

Wil je net als ons vorstenpaar ook graag een bezoekje brengen aan OverKop Oostende of een ander OverKop-huis in Vlaanderen? Neem dan snel een kijkje op OverKop.be voor meer informatie!

De volgende editie van Rode Neuzen Dag vindt plaats in het najaar van 2018. Iedereen in Vlaanderen kan blijvend acties organiseren voor Rode Neuzen Dag. Actievoerders kunnen zich hiervoor registreren op de website van Rode Neuzen Dag.

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius