Deel dit artikel:

Jongeren vinden steun bij elkaar dankzij Rode Neuzen Dag!

Dankzij de opbrengst van Rode Neuzen Dag helpen jongeren elkaar op het online forum van Awel.   

De jongerenorganisatie Awel is een betrouwbaar aanspreekpunt waar kinderen en jongeren anoniem hun verhaal kunnen vertellen. Dit kunnen ze doen via chat, e-mail en telefoon of door een berichtje achter te laten op het online forum. Tot voor kort werden alle vragen van kinderen en jongeren hoofdzakelijk beantwoord door de volwassen vrijwilligers van Awel. Maar dankzij Rode Neuzen Dag zijn er sinds 2 oktober ook getrainde jongeren actief op het forum.

Jongeren halen veel steun uit contact met leeftijdsgenoten. Ze staan vaak klaar om elkaar te helpen en aanvaarden gemakkelijker elkaars hulp. Dit fenomeen was Awel niet ontgaan en ze hebben hier dan ook handig op ingespeeld

Vandaag zijn er niet alleen volwassenen actief op het forum maar ook jongeren kunnen optreden als getrainde moderator. 18 jongeren tussen 15 en 18 jaar werden hiervoor intensief opgeleid en worden verder ondersteund door een volwassen coach.

Berichten rond de thema’s verliefdheid, pesten, je goed voelen, vriendschap en ruzie kunnen voortaan beantwoord worden door minderjarige vrijwilligers van Awel, ook wel herkenbaar onder de nickname ‘J-Awel’. 

De realisatie van dit project werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Rode Neuzen Fonds. Rode Neuzen Dag wil je dan ook van harte bedanken voor jouw bijdrage! Jouw steun verandert het leven van jongeren met psychische problemen. Je kan nog steeds jouw steun verlenen door een actie te organiseren of een gift te doen ten voordelen van Rode Neuzen Dag 2018.