Samen kunnen we er iets aan doen

Organiseerde jij al iets leuks?


Een actie zoals Rode Neuzen Dag staat of valt met de inzet van haar actievoerders. Of je nu wafels bakt, een karaoke organiseert, Rode Neuzen verkoopt of je lief uitdaagt voor één van onze challenges... Elke actie telt. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen nog niet de zorg die ze nodig hebben. Steun daarom Rode Neuzen Dag en help ons daar samen verandering in te brengen.


Jongeren verbergen meer dan je denkt...


Smartphones, tablets, laptops,... Het wereldbeeld is de laatste jaren énorm veranderd. Jongeren hebben nog nooit zoveel met elkaar gedeeld als nu. Maar sommige zaken zijn minder makkelijk om over te praten. Steun daarom Rode Neuzen Dag en help ons het taboe rond psychische problemen bij jongeren te doorbreken. Want het scheelt als je deelt.

 

Kinderpsychiater Peter Adriaenssens over de campagnebeelden: "Hoewel we gewoon zijn om héél soft over de problematiek te praten, mogen we al eens - al is het maar een paar seconden - in contact zijn met hoe hard de situatie is voor diegene die het meemaakt. We moeten niet altijd schokken, maar ik vind het in dit geval terecht dat er eens stevig tegen aangegaan wordt. Eén op de vijf jongeren krast zichzelf. Auto-mutilatie, eetstoornissen, depressie na pesterijen,... Het zijn de reële problemen van jongeren. En we moeten trachten onze ogen een keer écht te openen."

Eetstoornis


Je verhaal kwijt of hulp nodig? Bel gratis en anoniem 106 (24/7), chat via www.tele-onthaal.be, www.awel.be of www.jac.be


Depressie door pesten


Je verhaal kwijt of hulp nodig? Bel gratis en anoniem 106 (24/7), chat via www.tele-onthaal.be, www.awel.be of www.jac.be