Deel dit artikel:

Familie van Simon (22) vraagt steun voor Rode Neuzen Dag na zijn overlijden

De 22-jarige Simon Dequeker uit Poperinge nam een drastische beslissing. Zijn familie grijpt het drama aan om steun te vragen voor Rode Neuzen Dag.

Simon droomde er van om F-16 piloot te worden

Volgens zijn moeder, Marianne Storme was Simon een intelligente en geëngageerde jongeman. Zijn vrienden omschrijven hem als iemand met een uitgesproken mening maar met een peperkoekenhart: "Hij was altijd bereid anderen te helpen, was goedlachs maar ook altijd aan het nadenken.". Zijn grote droom was F-16 piloot worden. Hij doorstond de zware selectieproeven maar kreeg twee jaar geleden toch de mededeling dat hij niet geschikt was om de opleiding verder te zetten. Dat was voor hem een grote klap die hij wellicht nooit helemaal te boven is gekomen. Nu volgde hij een opleiding tot industrieel ingenieur maar in zijn hoofd bleef het maar stormen.

Geen kransen maar hulp voor wie het nodig heeft

Simon nam uiteindelijk een dramatische beslissing. Een harde klap voor zijn familie en vele vrienden. Toch willen zijn ouders zijn overlijden aangrijpen om steun te vragen voor Rode Neuzen Dag. Volgens mama Marianne heerst er nog altijd een taboe als het gaat over psychische problemen. Ze geloven dat dankzij Rode Neuzen Dag het thema toch bespreekbaarder is geworden. Daarom besloten zijn ouders om in plaats van geld te geven aan bloemen of kransen, het geld te investeren in Rode Neuzen Dag. "Als er door de bijdrages één andere jongere geholpen kan worden, is de oproep de moeite waard geweest." vertellen Simons ouders in Het Laatste Nieuws van 15 februari 2018.

Rode Neuzen Dag wenst de familie en vrienden van Simon alle sterkte toe!

Wil je net als de ouders van Simon andere jongeren die het moeilijk hebben een hart onder de riem steken? Doe een gift op het op het rekeningnummer BE70 0960 6060 6025 met vermelding 'Simon Dequeker' of registreer een actie via onze registratiepagina ten voordele van Rode Neuzen Dag 2018.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.