Een radio- en infomobiel op school dankzij Rode Neuzen Dag!

Een radio- en infomobiel op school dankzij Rode Neuzen Dag!

Een radio- en infomobiel op school dankzij rode neuzen dag!

Dankzij de inzet van heel Vlaanderen tijdens de vorige twee edities van Rode Neuzen Dag, werden er al een hele reeks projecten gerealiseerd. Ook de jongerenorganisatie Te Gek!? heeft met de steun van Rode Neuzen Dag hun droom kunnen realiseren. Samen met Sam De Bruyn van Qmusic stelden zij op 27 maart met veel trots de radio- en infomobiel voor. Deze grote omgebouwde lijnbus vol met informatie en beeldmateriaal over geestelijke gezondheid laat jongeren laagdrempelig kennismaken met het thema. Met deze bus trekt Te Gek!? vanaf 16 april naar scholen in heel Vlaanderen.

De bus is ingericht met een cinemazaaltje, infohoek en een radiostudiowaar jongeren zelf radio kunnen maken of een live optreden kunnen geven. De jongeren worden ontvangen door de vaste begeleidster van de infomobiel. Zij is ook een ervaringsdeskundige op het vlak van geestelijke gezondheid. Door haar eigen verhaal te vertellen, worden leerlingen aangemoedigd om ook hun eigen ervaringen te delen. Met deze aanpak wil Te Gek!? taboedoorbrekend werken.

De radio- en infomobiel past perfect in de scholencampagne van Te Gek!?. Met deze campagne probeert de organisatie een hoopvolle boodschap naar scholieren te brengen: "Iedereen kan te maken krijgen met psychische problemen. Erover praten, luisteren en goed zorg dragen voor elkaar is van groot belang. En de stap naar hulp kunnen zetten, zonder schaamte."

Wil je graag meer informatie over de infomobiel? Surf dan snel naar de website van Te Gek!?.

In de toekomst wil Rode Neuzen Dag dergelijke projecten blijven ondersteunen. En ook jij kan hiervoor jouw steentje bijdragen door een gift te storten op het Rode Neuzen Fonds of een actie organiseren ten voordele van Rode Neuzen Dag 2018.

Bekijk hieronder de reportage van VTM NIEUWS (27/03/2018)

Link: https://nieuws.vtm.be/binnenland/vzw-te-gek-gaat-vlaanderen-touren

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius