Deel dit artikel:

Een actie in de kijker

Ook in 2018 wil Rode Neuzen Dag jongeren met psychische problemen blijven helpen want de nood blijft hoog en het taboe hardnekkig! De volgende Rode Neuzen Dag vindt plaats in het najaar van 2018. Maar om de aandacht rond deze problematiek niet te laten verslappen rekenen we op jouw hulp! Je kan Rode Neuzen Dag nu al steunen door een online gift of door een actie te organiseren. Momenteel lopen er al tientallen acties in heel Vlaanderen en één van die acties is deze van Tily.

Tily steunt Rode Neuzen Dag

Tily was één van de getuigen van Rode Neuzen Dag 2016. Tijdens haar ontmoeting met Evi Hanssen vertelde ze dat ze zichzelf snijdt omdat ze zich ongelukkig voelt. Met haar moedige getuigenis wilde ze duidelijk maken dat het geen schreeuw om aandacht is maar haar manier om met de pijn die ze vanbinnen voelt om te gaan.

Een jaar na Rode Neuzen Dag 2016 heeft Tily het nog altijd niet gemakkelijk. Ze heeft een turbulente periode achter de rug met veel ups en downs. Maar ondanks alles blijft ze in de kracht van Rode Neuzen Dag geloven. Voor haar is het belangrijk dat de problematiek onder de aandacht blijft.

Daarom organiseerde ze samen met haar internaat een actie voor Rode Neuzen Dag 2018. Op 14 november verkocht ze wafels, chocolademelk en rode neuzen op de ouderavond van haar school. De actie was zo een groot succes dat ze rond de kerstperiode een nieuwe actie plannen.

Rode Neuzen Dag-helden

Net als Tily zijn er nog andere Rode Neuzen Dag-helden die niet stil zitten! Over heel Vlaanderen worden er tal van acties georganiseerd ten voordele van Rode Neuzen Dag 2018. Zo organiseren de studenten Haarzorg van campus Redingenhof een POP-UP kapsalon, verkopen ze in Lubeek lekkere cuberdons en zure beertjes en heeft Niki met haar werken als bodypaintster een kleurrijke kalender samengesteld die ze verkoopt via haar Facebookpagina. Benieuwd welke acties er nog worden georganiseerd? Neem een kijkje op onze gloednieuwe actiepagina waar je een greep uit de acties kan terugvinden.

Ook jij kan nu al actie ondernemen

Wil je net als Tily en zoveel anderen nu al je neus opzetten voor jongeren die het mentaal wat moeilijker hebben? Registreer een actie via onze pre-registratiepagina of doe een gift. Samen met jouw hulp houden we de aandacht rond de problematiek levendig.

Herbekijk hier de getuigenis van Tily tijdens de slotshow van Rode Neuzen Dag 2016

VTM NIEUWS zocht Tily een jaar na Rode Neuzen Dag opnieuw op. Herbekijk hier de reportage