Deel dit artikel:

Dankzij jou kon De Bleekweide op 25 sites gevoelsplekken installeren en 1000 jongeren helpen!

De Bleekweide is één van de 26 projecten die gesteund werd met de opbrengst van Rode Neuzen Dag 2015. Met deze ondersteuning kon het Bleekweideteam grote stappen nemen in haar preventieproject rond emotionele remediëring. Daarbij maken ze Gevoelsplekken in scholen, instellingen, wijken,... Gevoelsplekken zijn tastbare, afgebakende plekken waar een bepaalde emotie en de daarmee gepaard gaande gedragsuitingen op een constructieve manier kunnen worden (h)erkend, benoemd, veruiterlijkt en verwerkt. Zo heb je bijvoorbeeld de bozenmuur op de bozenplek waar alle woede en frustratie kan worden losgelaten en de troostplek met een verdrietboom etc. Het streven naar warmte en persoonlijkheid dat De Bleekweide hanteert op haar sites, wordt doorgetrokken in de ontwikkeling van de Gevoelsplekken. 

Met dit initiatief willen ze nieuwe mogelijkheden en alternatieven aanreiken aan kinderen en jongeren om adequaat om te gaan met opgekropte emoties en frustraties en zo hun emotioneel welbevinden verhogen. Het project wordt tevens wetenschappelijk ondersteund door onderzoek aan de Faculteit Psychologische en Pedagogische Wetenschappen UGent onder leiding van Prof. Dr. Geert Van Hove.  

Het “Moederhuis” van De Bleekweide is gevestigd in Gent, met bijkomende sites in Oudenaarde, Poperinge, Kortrijk en Turnhout. Ondertussen zijn er in Vlaanderen ook op 25 plaatsen Gevoelsplekken geïnstalleerd, voornamelijk in scholen en internaten. De Bleekweide bereikt zo meer dan 1000 kinderen en jongeren. De Gevoelsplekken werden mogelijk gemaakt dankzij uw steun aan Rode Neuzen Dag!

Coördinator van De Bleekweide Lut Celie: “We zijn het Rode Neuzen Fonds ontzettend dankbaar voor de financiële steun. We hadden nooit verwacht dat dit preventieproject zo gegeerd zou zijn en tegemoetkomt aan een grote nood!”

De Bleekweide en Rode Neuzen Dag willen je dan ook van harte bedanken voor jouw bijdrages. Jouw steun verandert het leven van jongeren met psychische problemen.  Je kan Rode Neuzen Dag steunen door een gift te doen op het rekeningnummer BE70 0960 6060 6025 met vermelding van de gestructureerde mededeling ***015/0660/00085***