BV-kids maken een programma in het kader van Rode Neuzen Dag

BV-kids maken een programma in het kader van Rode Neuzen Dag

BV-kids maken een programma in het kader van Rode Neuzen Dag

Zes jongeren van BV's maken kennis met minder fortuinlijke leeftijdsgenoten. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe VTM-programma dat dit najaar zal worden uitgezonden. Het programma sluit aan bij Rode Neuzen Dag dat zich dit jaar focust op jongeren met psychische problemen op school.

Len Neefs (zoon van Gunther Neefs), Hebe Van de Veire (dochter van Peter Van de Veire),Obi Haubourdin (Zoon van ex-tennisster Sabine Appelmans), Chinouk Van Baelen (Dochter van zangeres Dana Winner), Fiel Van Avermaet (zoon van acteur Bart Van Avermaet en actrice Ann De Winne) en Tita Heldenbergh (dochter van actrice Joke Devynck en acteur Johan Heldenbergh) verlieten deze week hun vertrouwde omgeving en vertrokken op kamp naar het Oost-Vlaamse Sinaai. Deze uitstap was geen vakantietripje. Elke ochtend gingen ze naar een onbekende locatie waarbij ze telkens geconfronteerd werden met een andere problematiek. Zo hebben ze een dag samengeleefd met jongeren uit de psychiatrische instelling in Pittem, trokken ze erop uit met vier jongens en meisjes met een fysieke beperking en gingen ze sporten met patiënten uit het Zeepreventorium

In kader van Rode Neuzen Dag zullen deze ervaringen, confrontaties en levenslessen in het najaar te zien zijn in een nieuw programma uitgezonden op VTM. 

Iedereen in Vlaanderen kan zijn steentje bijdragen aan de derde editie van Rode Neuzen Dag, die op vrijdag 30 november 2018 plaatsvindt. De goeddoelactie roept dit jaar ook scholen, leerkrachten en leerlingen op om geld in te zamelen. Het geld zal gebruikt worden om scholen te ondersteunen die investeren in mentaal welzijn van hun leerlingen. Het ingezamelde geld wordt verzameld in het Rode Neuzen Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Rode Neuzen Dag heeft jouw hulp nodig! Registreer nu al een actie of doe een gift!

Registreer je actie

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius