Wafels voor rode neuzen dag

Bekijk het overzicht

Wafels voor rode neuzen dag

Ik doe een gift * * Uit sympathie voor deze actie, doe ik een gift aan Rode Neuzen Dag.

0
gift(en)
t.w.v. €
0.00


€ 892

3650 Dilsen-Stokkem
België

Steun Rode Neuzen Dag.. Waarom? Daarom!🤡

Onderzoek toont aan dat 1 op de 5 jongeren met psychische problemen kampt. Jongeren zijn deze dagen erg actief op sociale media waar ze hun hele leven delen maar valt het je ook niet op dat enkel en alleen nog maar de leuke dingen van het leven met elkaar gedeeld worden? Vakantiefoto's, concerten, verjaardagen, festivals, de buit na een dagje shoppen, .... Het wordt allemaal gedeeld. De goede dagen worden in de schijnwerpers geplaatst en de mindere dagen worden diep verscholen. Zo durven tienduizenden jongeren die kampen met psychische problemen de stap naar hulpverlening niet te zetten. Hier kunnen we met zijn allen iets aan veranderen. Het opzet van Rode Neuzen Dag is om enerzijds het taboe rond psychische problemen te doorbreken en anderzijds geld in te zamelen zodat er beter en laagdrempeligere hulp en opvang geboden kan worden aan jongeren.

Dit jaar richt Rode Neuzen Dag zich op de scholen. Het mentaal welzijn van de jongeren op scholen staat centraal. Goed plan lijkt me. Jongeren spenderen 8u per dag op school. De schoolse omgeving is een plaatst waar thema's zoals onzekerheid, perfectionisme, uitsluiting, pesten, geweld, minderwaardigheidsgevoel, laag zelfbeeld, ... centraal staan. Leerkrachten komen wekelijks in contact met jongeren die niet lekker in hun vel zitten en er zijn gewoon te weinig middelen en tijd om als leerkracht meer aandacht te besteden aan de mentale gezondheid van de jongeren. Ook zijn leerkrachten hier vaak niet goed voor opgeleid.

Ik wil het voor onze jeugd anders en daarom richt ik een Rode Neuzen Actie op. En ik heb jullie hulp daarbij nodig! ... HOE? Door mijn actie te steunen en een pakje heerlijke wafeltjes te kopen.
Je kan kiezen voor een pakje van 5 zelfgemaakte vanillewafels voor 3 euro of een pakje van 5 zelfgemaakte vanillewafels gedoopt in chocolade voor 4 euro.

Ik doe een gift

Frauke

Frauke Urlings

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius