Actie in de kijker: Warme William

Actie in de kijker: Warme William

Actie in de kijker: Warme William!

Ken jij Warme William al? Dit grappige beertje duikt op in alle Warme Scholen in Vlaanderen. Hij biedt graag een luisterend oor aan iedereen die eens wat minder goed in zijn vel zit.

In de 50 Warme Scholen doorheen heel Vlaanderen zit Warme William op zijn bankje waarop staat: “Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert." Een heel tof initiatief waar veel leerlingen al wat aan gehad hebben! 

 

Unieke exemplaren van Warme William

Ook de Warme Scholen, met de steun voor het Fonds Ga Voor Geluk, dragen Rode Neuzen Dag een warm hart toe. Daarom lieten ze 17 witte 3D-beeldjes van Warme William maken, om ze vervolgens te laten versieren door mensen die een link hebben met de scholen. Zo zijn er leerlingen die het beeldje onder handen genomen hebben, maar ook lokale kunstenaars en bekende Vlamingen zoals Kürt Rogiers of Wannes Cappelle hebben hun creativiteit helemaal los gelaten. 

Eind november worden ze allemaal geveild ten voordele van Rode Neuzen Dag. Houd dus zeker onze veilingpagina in de gaten! Hieronder vind je alle info over de kunstwerkjes, de kunstenaars en de scholen met wie ze samengewerkt hebben.

De laatste veilingen lopen nog tot 29 november, 21:30 - mis ze niet!

Piet Sileghem - Gemeenteschool Zwevegem

Piet Sileghem is geboren en getogen in Zwevegem. Hij studeerde architectuur aan UGent en is oprichter en medevennoot van het bureau Sileghem & Partners architecten en ingenieurs bvba. Bomen en geabstraheerde koppen/figuren zijn veel voorkomende elementen in zijn werk. Textuur en kleur, samen met het verkennen van de technische mogelijkheden in grafiek, spelen sterk mee in zijn werk.

“Warme William doet me denken aan iemand die er met energie tegen aan gaat op zijn manier. Hij sjort zijn vleugels op zijn rug om vaart te kunnen maken en hij wil die bedachtzaam van energie voorzien. Om zijn evenwicht te bewaren, neemt hij voor alle zekerheid toch zijn wandelstokken mee. Van de inspanning en de koude tegenwind krijgt hij een rode neus... mooi meegenomen op de uitstap tijdens de Rode Neuzen Dag."

Naar de veiling

Diego - PHTI Gent

Diego is leerling in 3 Kantoor en heeft van het beertje een panda tegen racisme en discriminatie gemaakt.

"Jongeren die gediscrimineerd worden, om welke reden ook, voelen zich niet goed in hun vel. De panda heeft een rode neus en staat op een groen veld, wat een warme wereld symboliseert. De Rode Neuzen Dag-acties geven hoop aan alle jongeren die zich volledig thuis en gerespecteerd willen voelen."

Naar de veiling

Hilde Rogge - Sint Salvator Gent

Hilde Rogge is een verhalenvertelster pur sang. Ze koestert de kracht van de mondelinge verteltraditie. Verhalen dwingen haar elk gesproken woord zorgvuldig te wikken en te wegen. Wat overblijft is de pure essentie. En de beelden.

"Warme William heeft een hoofd vol verhalen & meer! Hij IS een verhaal. Net als wij allemaal. Hij staat naakt te wezen in zijn eigen story. Uit zijn hoofd komen kleurpotloden om elk verhaal zijn persoonlijke tint te geven! En lolly’s … omdat het toch zo lekker is verhalen te slurpen! Warme William brengt een ode aan het luisteren! Daarom heeft hij gouden oren! Hij staat op een gouden voetstuk, omdat de kracht van luisteren en vertellen van onschatbare waarde is!"

Naar de veiling

Leerkrachten ism. Bartel Van Riet - De Klare Bron & De Grasmus Leuven

De makers, Eva en Benjamin zijn leerkrachten van de school. Bartel Van Riet is tv-programmamaker en presentator. Zorgen voor de natuur en erin vertoeven zijn zijn absolute passie. 

Bartel Van Riet: "Ik vind het supertof dat De Klare Bron en De Grasmus meedoen aan de Rode Neuzen Dag Actie. Super dat zij ook bij de Warme scholen horen, die willen dat elk kind zich goed voelt in zijn vel, samen met Warme William! Want het is heel belangrijk dat alle kids, net zoals de bomen en de planten waar ik voor zorg, kunnen groeien en bloeien zonder zorgen! En kunstzinnige juf Eva en meester Benjamin maakten een super gepimpte mini William."

Eva & Benjamin: “Warme William met twee kanten: zichtbaar en niet zichtbaar! Langs de ene kant zien we een zichtbaar stuk van ons denken: kleurrijk, expressief, levendig. Een beeld dat we tonen aan de buitenwereld. Maar wanneer we omdraaien zien we een deel van ons denken dat grijs, somber en zwaar is. Dat wat we soms voelen, maar niet altijd tot uitdrukking kunnen brengen.”

Naar de veiling

Tim Van Steenbergen - Sint-Pietersinstituut Turnhout

Gerenommeerd fashion designer en oud-leerling Tim Van Steenbergen sprong meteen enthousiast mee in het bad van deze Rode Neuzen Dag-actie waarbij een gepimpt beertje, symbool voor het project Warme Scholen, geveild wordt. Het beertje Warme William herbergt, volgens Tim, al zoveel warmte in z’n bolle buik dat er niet meer nodig was dan een subtiel, stijlvol sjaaltje, zo troostend zijdezacht als een welgemeend schouderklopje dat je steunt op moeilijke momenten. Dit originele stuk met een exclusieve print uit zijn nieuwe modecollectie laat William er helemaal uitspringen, net zoals elke leerling op onze school ook uniek is.

Let op! Dit beeldje is 30cm groot. 

Naar de veiling

Carlos Caluwier - Gemeentelijke basisschool Zwevegem

Carlos Caluwier is zelfstandig kunstenaar en lesgever monumentale aan het gemeentelijk atelier in Zwevegem. In zijn ruimtelijk werk probeert Carlos al jaren die perfecte vorm te ontwikkelen, een beeld dat de overbodige elementen weglaat, de pure esthetische rondingen. Hij deed er jaren over en maakte uiteindelijk “Corpus”. Hij werkt hiervoor zowel met polyester, acrylaat, keramiek als brons.

"Warme William inspireerde me als een vrolijke gast, speels en met een warm hart voor zijn omgeving. Met dit opzet heb ik het beeldje een speelse tekening gegeven met wat symboliek tussenin. Het kleurenpalet is levendig en straalt goedheid uit."

Naar de veiling

Miranda Van Puymbroeck - Warme Scholen Project Team (Flanders Synergy)

Miranda Van Puymbroeck is lerares Plastische Opvoeding in OLVI Eerstegraad te Boom. Zij maakte dit beeldje met veel plezier in naam van het Flanders Synergy team, omdat zij, net als hen, het opnieuw organiseren van relaties met leerlingen en hun ouders, cruciaal vindt voor het welbevinden én het leren van kinderen op school.

"Wij zijn in deze wereld allemaal op reis, ieder naar zijn eigen bestemming. De éne zijn rugzak is soms al eens zwaarder dan die van de andere. Het is goed dat je onderweg mensen ontmoet die hun groot hart openzetten, een eindje met je meewandelen en al eens iets uit die rugzak helpen overnemen.  Met de felle en vele kleuren wil ik aangeven dat er altijd hoop is, ook al maak je moeilijke en grijze tijden mee."

Naar de veiling

Nina Derwael - Atheneum Voskenslaan Gent

Als jonge topsporter weet Nina maar al te goed hoe belangrijk het is om een gezonde geest in een gezond lichaam te hebben. 

Ze staat dan ook 100% achter het initiatief van Rode Neuzen Dag en hoopt met haar beeldje mee het taboe rond psychische problemen te doorbreken. 

Naar de veiling

Harm Vergote Duyck - Gemeenteschool Zwevegem

Harm Vergote Duyck is geboren in 1998 en woont in Harelbeke. Hij zit nu in zijn tweede jaar ‘Autonome Vormgeving’ aan het K.A.S.K. in Gent en is daarnaast sterk bezig met literaire creatie. Hij behaalde in 2016 de eerste prijs in de  Kunstbende te Kortrijk in de categorie ‘Beeldend werk’ en behaalde aansluitend de tweede prijs in Antwerpen.

"Als ik aan een ‘Warme William’ denk, denk ik aan een deugddoend gesprek bij een tas koffie, en nog het liefst in de zetel. In plaats van de koele textuur van het oorspronkelijke beeldje koos ik voor een laag blauw pigment residu." 

Veiling afgelopen

Kürt Rogiers - GO!Atheneum Voskenslaan Gent

Kürt Rogiers is een Vlaams acteur (Wittekerke, Familie) en papa van 2 dochters. Hij is getrouwd met Els De Leenheer, leerkrachte Engels aan het GO! atheneum Voskenslaan Gent. 

"Rode Neuzen Dag ligt me, als vader van twee opgroeiende dochters, nauw aan het hart. Elke dag merk ik aan hen dat 'groot' worden toch een pad met veel hindernissen is. Dat ze, ondanks het feit ze niet meer hand in hand met papa over straat willen lopen, toch een uitgestoken hand kunnen gebruiken. Als ze verkouden zijn, niezen ze. Als ze griep hebben, hoesten ze. Maar als het even wat minder in het hoofdje gaat, merk je het niet altijd. Daarom, laat het maar 365 dagen per jaar Rode Neuzen Dag zijn."

Veiling afgelopen

Kim Keyaert - GO!Atheneum Voskenslaan Gent

Kim Keyaert is een Gentse tattoo-artieste met een warm hart. Ze werkt onder de naam Blacksad.tattoos. Haar buurvrouw, een leerkrachte humane wetenschappen aan het GO! atheneum Voskenslaan Gent, vroeg haar haar talenten in te zetten en een beeldje te bewerken.

"Ik heb ervoor gekozen om William in een roos jasje te zetten, puur voor gezelligheid en warmte en who doesn’t like pink?! Je kan letterlijk zijn hart zien. Wat ik daarmee wil aantonen, is dat het oké is om je gevoelens te laten zien. Om hulp te zoeken en te vragen en aan te nemen.

Veiling afgelopen

Ann Pira - Basisschool De Smiskens Turnhout

Ann Pira schittert al jaren in de Eén tv-serie 'Thuis' als Nancy. Ze is ook actief als actrice op de planken in verschillende theatherstukken. 

Veiling afgelopen

Raf Jansen - BSGO Kameleon Turnhout

Raf Jansen is acteur en is vooral gekend om zijn rol als inspecteur Dieter in de tv-serie 'Thuis'. In een recent verleden was hij ook schooldirecteur van een basisschool in Genk. 

"Wij zetten graag onze schouders mee onder dit project, omdat wij vinden dat goed onderwijs een recht is voor elk kind. Scholen moeten een veilige plaats zijn voor kinderen waar ze zich goed voelen en waar ze een warme ontvangst en thuis vinden. Een plaats waar ze kunnen groeien naar de beste versie van zichzelf.
Raf heeft tevens een recent verleden in het onderwijs en heeft daardoor eindeloos respect voor iedereen die zich dagelijks inzet voor de kinderen en hun toekomst."

-Ann Pira & Raf Jansen (Nancy & Dieter uit Thuis)

Veiling afgelopen

Evi Renaux - Warme Scholen projectteam

‘Elk einde is het begin van iets nieuws’, zo luidt het motto van journaliste Evi Renaux. 'Life on sneakers', haar eerste boek en eerlijke getuigenis over hoe ze na ernstige gezondheidsproblemen met vallen en opstaan haar plan B vond, ontroerde vele duizenden lezers. Met ‘Plan B’ bood ze een antwoord op de honderden mails die ze kreeg van lezers op zoek naar een nieuwe invulling in hun leven. 

"Ik werkte met zilverspray omdat ik vind dat iedereen op z’n eigen manier straalt, of toch zou moeten stralen. Ik noem het werk 'GROW LOVE' - liefde, het belangrijkste ingrediënt in ons leven. Voor anderen, maar nog belangrijker (en daarbij start het): voor onszelf. De bloemetjes aan de grond die bloeien, gaan naar omhoog op het beeldje. Het is een uitnodiging om de liefde in jezelf te laten groeien en bloeien."

Veiling afgelopen

David De Graef - Basischool Het Kompas Genk

David De Graef werd in het Brusselse geboren als telg van een kunstenaarsfamilie en groeide hij op in de wereld van theater en opera. Hij startte in 1980 met individuele tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Daarnaast schrikt hij er niet voor terug om airbrushopdrachten uit te voeren tijdens kunstmanifestaties. De kunstenaar put zijn inspiratie uit het fysiek en mentaal verval, maar steeds probeert hij het geheel te doordesemen met humor en optimisme.

“Bij het airbrushen van Warme William dacht ik aan de persoon die als ervaringsdeskundige zelf een gebroken hart heeft gehad en die zeer diep heeft gezeten om uiteindelijk de positieve weg op te gaan. Hij is uit de put gekropen en is daarom zelf de beste persoon om anderen te helpen om hen erbovenop te helpen."

Veiling afgelopen

Sena en Irem - Europaschool Genk

De Europaschool in Genk liet het beeldje vormgeven door 2 van hun leerlingen: Sena Yildiz (11 jaar) en Irem Tanrioven (9 jaar) zijn er leerlingen van het vijfde leerjaar. Het zijn 2 leerlingen die het op sociaal vlak wat moeilijker hebben op school en die dus heel blij zijn met Warme WiIliam: het teken dat hun school zich extra inzet om hen beter in hun vel te laten voelen. 

"Warme William helpt mensen om hun  verleden achter zich te laten. Het hart symboliseert de vrede. De achterzijde van William is zijn verleden. Aan de voorzijde is er hoop!"

Veiling afgelopen

Wannes Cappelle - Gemeenteschool Zwevegem

Wannes Cappelle is geboren in 1979 en woont in Zwevegem en volgde de Kleinkunstopleiding aan Studio Herman Teirlinck. Hij is een Vlaams zanger, muzikant en acteur en het brein – de frontman, de zanger, de songwriter – achter de band “Het zesde metaal”. Daarnaast werkt Wannes vooral in het theater. In 2015 speelt hij "Wantje" in de succesvolle serie Bevergem op Canvas waarvoor hij tevens scenario co-writer was. 

“Ik bekleedde het beeldje met de tekst van het lied “ ‘est miskien “ van het Zesde Metaal. De tekst spreekt eigenlijk voor zich en heeft geen uitleg of motivatie meer nodig!"

Veiling afgelopen

Ook iets doen om Rode Neuzen Dag en jongeren met psychische problemen te steunen? 

Ik steun een actie

map-icon

Ik verkoop Rode Neuzen

Nieuws

LADEN

Koninklijk bezoek in Oostende!

15-03-2018 Koning Albert en Koningin Paola brengen bezoek aan het OverKop-huis in Oostende als blijk van waardering voor de werking van OverKop en Rode Neuzen Dag.
Lees verder

Een radio- en infomobiel op school dankzij Rode Neuzen Dag!

05-06-2018 Met de steun van Rode Neuzen Dag heeft de organisatie Te Gek!? een droom kunnen realiseren. Samen met Sam De Bruyn van Qmusic stelden zij op 27 maart met veel trots de radio- en infomobiel voor.
Lees verder

De derde editie van Rode Neuzen Dag zet in op mentaal welzijn van jongeren op school

08-06-2018 Rode Neuzen Dag komt terug en zet zich dit jaar in op het mentaal welzijn van leerlingen! Ook jij kan opnieuw jouw steentje bijdragen.
Lees verder

Deel ons jouw idee om het mentaal welzijn van jongeren op school te verbeteren!

11-06-2018 Rode Neuzen Dag komt terug! Dit jaar is het ons doel om ervoor te zorgen dat de Vlaamse scholen weten wat ze kunnen doen om het mentale welzijn van hun leerlingen te optimaliseren. Daarvoor hebben we jouw mening nodig!
Lees verder

BV-kids maken een programma in het kader van Rode Neuzen Dag

03-08-2018 Zes jongeren van BV's maken kennis met minder fortuinlijke leeftijdsgenoten. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe VTM-programma dat dit najaar zal worden uitgezonden. Het programma sluit aan bij Rode Neuzen Dag dat zich dit jaar focust op jongeren met psychische problemen op school.
Lees verder

Staf en Mathias aan je muur ten voordele van Rode Neuzen Dag!

12-09-2018 Vorige week kon je in Het Lichaam Van Coppens bij VTM zien hoe Staf en Mathias Coppens een reeks grappige foto’s namen. Het was meteen het startschot van hun nieuwe missie: door een streng dieet en trainingsschema willen ze op twee maanden tijd het lichaam van een onderbroekenmodel krijgen. Missie geslaagd! Wil je graag Staf en Mathias elke maand bewonderen aan je muur, dan kan dat! De kalender kost 7 euro en is vanaf vandaag exclusief te koop in alle winkels en op de website van Kruidvat. De opbrengst gaat volledig naar de nieuwe editie van Rode Neuzen Dag!
Lees verder

Maak kennis met de 5 nieuwe rode neuzen

16-09-2018 Tijdens de aftrap werden ook de vijf nieuwe Neuzen bekendgemaakt: Froufrou, Cara Mascara, Redman, Blije Barry en Fred Raket. Verzamelen, delen en uitwisselen, het mag en kan allemaal. Heel Vlaanderen wordt opgeroepen om een Rode Neus op te zetten en te tonen dat spreken over psychische problemen geen taboe mag zijn. De Neuzen zijn vanaf vandaag te koop bij alle Belfius-kantoren in Vlaanderen.
Lees verder

Startschot derde Rode Neuzen Dag: mentale gezondheid van jongeren op school staat centraal

17-09-2018 Ambassadeurs Evi Hanssen, Koen Wauters, Jonas Van Geel, Birgit Van Mol en Sam De Bruyn dromen van zoveel mogelijk Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen.
Lees verder
Aflevering 2 Jong Geweld

Realitycheck voor Jong Geweld in het teken van Rode Neuzen Dag

25-09-2018 In de aflevering van vanavond trekken de zes jongeren van Jong Geweld naar het psychiatrisch centrum van Pittem, waar ze enkele leeftijdsgenoten ontmoeten die er opgenomen zijn. Zeker het kijken waard!
Lees verder
Heidi stelde haar sweater voor in Parijs

CKS & Heidi Van Tielen hebben een neus voor geluk

28-09-2018 Zo leuk! Qmusic-dj Heidi Van Tielen en CKS hebben een exclusieve collectie sweaters ontworpen ten voordele van Rode Neuzen Dag. Vanaf 28 oktober in de winkel!
Lees verder

4 oktober: Werelddierendag!

04-10-2018 Op 4 oktober vieren we Werelddierendag! Geef vandaag je huisdier wat extra liefde... of snoepjes ;-)
Lees verder

Win een live uitzending van de Qmusic ochtendshow op school!

05-10-2018 Is jullie speelplaats klaar voor een live-uitzending van de Qmusic ochtendshow én een optreden van een coole Q-artiest? Sam, Heidi & Wim dagen jullie uit!
Lees verder

Moedige verhalen in NINA

06-10-2018 NINA, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws, staat vandaag in het teken van Rode Neuzen Dag met drie straffe verhalen!
Lees verder

Doe mee met de Funny Cupcakes actie van VTM Kids en WIN!

08-10-2018 Wat is er beter dan een zelfgemaakte cupcake? Een cupcake waar je waanzinnig mee moet lachen!
Lees verder

World Mental Health Day: het scheelt als je deelt

10-10-2018 Heb je onze online reeks #inbeeld al ontdekt? Elke week een moedige & sterke getuigenis!
Lees verder

Ga naar de film met de cast van De Buurtpolitie!

12-10-2018 Op zondag 28 oktober staat het korps paraat voor “De Buurtpolitie @ the movies” in Kinepolis Antwerpen, ten voordele van Rode Neuzen Dag!
Lees verder

Stem op jouw favoriete song in de Rode Neuzen Dag Top 1000!

15-10-2018 Welk nummer helpt jou in moeilijke tijden? Qmusic lanceert de Rode Neuzen Dag Top 1000 voor muziek die emoties los maakt!
Lees verder

Registreer de code van je Rode Neus en win!

16-10-2018 Heb je de unieke code op de verpakking van je Rode Neus al ontdekt? Vergeet hem niet te registreren om toffe prijzen te winnen!
Lees verder

Organiseer een actie voor Rode Neuzen Dag!

18-10-2018 Een dance battle, een carwash, een zeepkistenrace of toch iets anders? Haal inspiratie uit onze nieuwe tv-spot!
Lees verder

Matt Simons zet z’n Rode Neus op

19-10-2018 Gisteren stond de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons op het podium van Het Depot in Leuven. En hij had z’n favoriete Rode Neus mee!
Lees verder

Mentale gezondheid op school begint in de kleuterklas

23-10-2018 Kleuters ervaren ’s ochtends al veel drukte, en dan moet de schooldag nog beginnen. Hoe pakt een Rode Neuzen School die stress aan?
Lees verder

MEDIALAAN ACHTER DE SCHERMEN komt terug!

27-10-2018 Benieuwd hoe het er achter de schermen van VTM en Qmusic aan toe gaat? Maak het mee ten voordele van Rode Neuzen Dag!
Lees verder

Actie in de kijker: Comedy show door stotteraars

29-10-2018 Bewonderenswaardig: mensen die stotteren, zetten hun angst opzij en betreden het podium!
Lees verder

Proef de gezonde Funny Cupcakes van Ruth en Sandra

30-10-2018 Sandra Bekkari heeft deze week bezoek: samen met Ruth Beeckmans maakt ze een gezonde versie van de Funny Cupcakes. Yum!
Lees verder

De Te Gek!?-infomobiel, vandaag in De Standaard

30-10-2018 Hanne Evenepoel getuigt in de Te Gek!?-infomobiel over haar moeilijke periode, om scholieren te informeren.
Lees verder

Rode Neuzen Dag-groetjes vanop de Boekenbeurs

31-10-2018 Nog tot en met 11 november kan je “Robbedoes en de Rode Neuzen” ontdekken op de Boekenbeurs in Antwerpen!
Lees verder

SMEG veilt unieke Mickey Mouse-koelkast voor Rode Neuzen Dag

04-11-2018 Slechts 3 van gemaakt in België… en dit exemplaar kan van jou zijn! Bied mee via Vakantieveilingen en haal dit stukje Disney-nostalgie in huis.
Lees verder

Unieke Rode Neuzen Dag-campagne langs de Vlaamse wegen

06-11-2018 Vanaf nu overal in Vlaanderen te bewonderen: de unieke Rode Neuzen Dag-campagne "Carpoolen, delen helpt"
Lees verder

De rode golf door Vlaanderen

06-11-2018 De laatste aflevering van Make Belgium Great Again riep zoveel mogelijk scholen op om zich te registreren als Rode Neuzen School. Maak deel uit de rode golf!
Lees verder

UITVERKOCHT - Rode Neuzen Dag XL – live in het Sportpaleis!

09-11-2018 Ontdek snel de artiesten die ook op ons podium zullen staan en verzeker alvast je tickets!
Lees verder

Voor elke actieheld een HLN-abonnement

09-11-2018 Steun jij Rode Neuzen Dag? Dan weet je wat er leeft in de wereld! Het Laatste Nieuws schenkt elke actieheld krijgt een gratis maandabonnement.
Lees verder

Bezoek de set van Familie!

11-11-2018 Grote fan van Familie? Dit is jouw kans om de nieuwe opnamestudio’s te ontdekken! Wij veilen twee toffe setbezoeken.
Lees verder

Birgit doorkruist heel Vlaanderen

14-11-2018 Je kan deze week Rode Neuzen Dag-gezicht Birgit Van Mol overal in Vlaanderen tegenkomen in haar grappige auto!
Lees verder

Actie in de kijker: Warme William

15-11-2018 Ken jij Warme William al? Volgende week worden 18 unieke beeldjes van deze lieve beer geveild door de Warme Scholen!
Lees verder

"Onze zoon Bram was een super toffe jongen..."

16-11-2018 Vandaag in Het Laatste Nieuws: het verhaal van Wendy en Gerrit. Zij maakten deze zomer het meest verschrikkelijke mee dat een ouder kan overkomen: hun 17-jarige zoon Bram stapte uit het leven.
Lees verder

Laatste kans om de kalender van Het Lichaam Van Coppens in huis te halen!

19-11-2018 Op zoek naar een cadeau voor onder de kerstboom? Terug voor de laatste keer en in beperkte oplage: de broertjes Coppens in al hun glorie!
Lees verder

An Lemmens en Niels Destadsbader presenteren de tofste tv-show van het jaar

20-11-2018 Geen Rode Neuzen Dag zonder een geweldige tv-show! Op 30 november gaan An en Niels volledig live, backstage in het Sportpaleis
Lees verder

Carpool mee voor Rode Neuzen Dag

21-11-2018 De 4 collega’s op onze affiche geven het goede voorbeeld, maar wist je dat carpoolen ook iets opbrengt voor Rode Neuzen Dag? Ontdek de #CarpoolRodeNeuzen-actie van Taxistop!
Lees verder

UPDATE - An Lemmens op avontuur met Robbedoes!

21-11-2018 Het gloednieuwe avontuur ‘Robbedoes en de Rode Neuzen’ is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel en Carrefour.
Lees verder

Met spectaculair vervoer naar Rode Neuzen Dag XL in het Sportpaleis

23-11-2018 Stel: je wint een duoticket voor Rode Neuzen Dag XL, maar wil de file rond het Sportpaleis vermijden... Dan neem je toch gewoon de Sea King?
Lees verder

SMS EN WIN een bezoek aan de set van Familie!

26-11-2018 Vorige keer je kans gemist? Wij geven nog 2 keer een bezoek voor 5 personen aan de set van Familie weg!
Lees verder

Rode Duivels veilen gehandtekende Rode Neuzen

27-11-2018 Ook onze nationale voetbalhelden zetten hun Rode Neus op! Niet alleen dat, ze plaatsten ook hun handtekening op 4 pancartes, die wij mogen veilen.
Lees verder

GLS levert laatste dozen Rode Neuzen uit

28-11-2018 Vanmorgen zijn ze vertrokken uit ons depot, de laatste dozen Rode Neuzen. Klaar voor de eindsprint!
Lees verder

Het is zover!

29-11-2018 Op 30 november hoef je niets te missen van de ontknoping van Rode Neuzen Dag 2018. Ontdek hier hoe je alle feestelijkheden kan volgen!
Lees verder

Koen en Jonas trappen Rode Neuzen Dag XL - live in het Sportpaleis op gang

30-11-2018 Ze zijn eraan begonnen, daar in het Sportpaleis! En dankzij onze livestream hoef jij er niets van te missen.
Lees verder

Bedankt Vlaanderen!

30-11-2018 Niet éénmaal, niet tweemaal… maar 4.269.073 maal bedankt!
Lees verder

FWO investeert €950.000 in onderzoeken naar mentaal welzijn bij jongeren

01-12-2018 Minister Muyters maakt bekend dat het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek €950.000 investeert in onderzoek naar psychische problemen bij jongeren.
Lees verder

Dit was Rode Neuzen Dag XL - live in het Sportpaleis

03-12-2018 Nog eens nagenieten van het spetterende concert van Koen en Jonas? Bekijk hier de beste fragmenten van Rode Neuzen Dag XL!
Lees verder

Feestelijk het nieuwe jaar in met Rode Neuzen Dag XL

18-12-2018 Zet 2019 in met een vet feestje! Op VTM kan je 's nachts kijken naar de uitzending van Rode Neuzen Dag XL - live in het Sportpaleis.
Lees verder

Rode Neuzen Fonds lanceert projectoproep

21-12-2018 Vanaf vandaag kan elke Vlaamse school een aanvraag indienen voor budget om een project rond het mentaal welzijn van leerlingen te realiseren.
Lees verder

Scholen, vraag nu jullie financiële ondersteuning aan

18-01-2019 Zijn jullie geregistreerd als Rode Neuzen School? Vraag dan op tijd de terugbetaling van je actie-opbrengst aan!
Lees verder

OverKop Gent bestaat 1 jaar

06-02-2019 Een jaar geleden opende het OverKop-huis in Gent de deuren! Net als bij de andere vier huizen, tonen de bezoekcijfers ook hier de nood aan OverKop aan.
Lees verder

“Radio Op School” als uitlaatklep voor leerlingen

15-02-2019 Vanmorgen vertelde leerkracht Eline van het Busleyden Atheneum in Mechelen over hun nieuwe project in het kader van Rode Neuzen Dag.
Lees verder

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius